Voorbeelden van visitekaartjes waarmee je écht opvalt

Voorbeelden van visitekaartjes waarmee je écht opvalt

14 januari 2020

In dit artikel een aantal voorbeelden van prachtige visitekaartjes die zeker opvallen doordat ze in een unieke stijl zijn vormgegeven.

Iedereen weet wel hoe belangrijk visitekaartjes zijn. Met goed ontworpen visitekaartjes maak je een indruk die blijft hangen.

Maar hoe maak je nu een visitekaartje die opvalt, maar tegelijkertijd naadloos past bij de rest van de huisstijl? In dit artikel een aantal voorbeelden van prachtige visitekaartjes in een bepaalde stijl. Van minimalistische visitekaartjes tot visitekaartjes met gekleurde zijkanten.

Minimalistische visitekaartjes

Minimalistische visitekaartjes

Deze visitekaartjes zijn ontzettend minimalistisch vormgegeven. Ga voor een modern lettertype en kies hierbij een kleur die opvalt.

Op de voorkant is enkel de bedrijfsnaam te zien, op de achterkant staat alleen het broodnodige. Alleen de naam, functie, telefoonnummer en e-mailadres zijn hier te zien.

Het is bij dit soort minimalistische visitekaartjes belangrijk dat je papier kiest van goede kwaliteit. Hiermee voorkom je dat ze goedkoop overkomen.

Kleurrijke visitekaartjes

Kleurrijke visitekaartjes

Uiteraard kan je meerdere kleuren combineren. Zorg voor een kleurenpalet met kleuren die bij elkaar passen. Maak gebruik van vormen om je boodschap extra kracht mee te geven (lees meer over de betekenis van vormen).

Typografische visitekaartjes

Typografische visitekaartjes

Een volledig woordmerk of, zoals dit voorbeeld, slechts één letter. Typografie leent zich altijd prima voor visitekaartjes. Combineer een mooi lettertype met een knallende kleur voor een maximaal resultaat.

Visitekaartjes met gekleurde zijkanten

Op maat gesneden visitekaartjes

Deze visitekaartjes hebben gekleurde zijkanten. Dit effect wordt ook wel ‘kleur op snee’ genoemd en geeft de visitekaartjes een unieke uitstraling. Kies een contrastrerende kleur voor een maximaal effect.

Voorbeelden visitekaartjes

In dit artikel lieten we je voorbeelden van verschillende soorten visitekaartjes zien.

  • Minimalistische visitekaartjes
  • Kleurrijke visitekaartjes
  • Typografische visitekaartjes
  • Visitekaartjes met gekleurde zijkanten

Meer inspiratie? Bekijk meer visitekaartjes