Paris 2024

Ontworpen door: Royalties Ecobranding

De 30e Olympische Zomerspelen zullen zich in 2024 in Parijs plaatsvinden. De Olympische Spelen is een internationaal sportevenement waar duizenden atleten aan meedoen. Om de vier jaar worden er Winter- of Zomerspelen georganiseerd.

Voor zowel de Olympische als de Paralympische Spelen is dit keer één nieuw logo ontworpen die voor beide Spelen gebruikt zal worden. In dit logo staan drie elementen centraal; de gouden medaille, de Olympische vlam en Marianne.

De kleur beige komt van de gouden medaille die atleten winnen, de vlam is zichtbaar in de gouden plak, en Marianne wordt gevormd in de negatieve ruimte van de vlam en de lippen die nog net zichtbaar zijn onderin de medaille.

Ook is er een nieuw lettertype ontworpen, in verschillende diktes. Dit lettertype heeft een unieke uitstraling door de gebogen lijnen (zoals in de P) en in geïnspireerd door de Art deco stroming die populair was rond 1924.

Naast het goud bestaat het kleurenpalet uit een donkergrijs, het zogenaamde Night Mode. Dit is gekozen om energie te besparen. De dagmodus gebruikt helder wit.

paris-2024-logos paris-2024-typography