Birra Zonzo

Ontworpen door: Swear Words

Birra Zonzo is een biermerk uit de Yarra Valley in Victoria, Australië. Voor het merk werd een nieuwe huisstijl ontworpen.

De flesjes van het biermerk hebben een moderne uitstraling gekregen. Dit komt onder andere door de felle gebruikte kleuren, (licht)blauw, felgeel en veel beige. Rood en paars zijn gekozen als accentkleuren en worden alleen maar gebruikt voor de tekst en achtergrondelementen.

Deze kleuren zijn gecombineerd met moderne typografie; een monospace lettertype, waarbij elk teken even breed is, siert de etiketten. Ook het logo, dat is opgebouwd uit letters, is te zien op de verpakkingen. Hierbij is gekozen voor een sans-serif lettertype. Het logo is voorzien van een metallic folie, waardoor het logo extra opvalt.

Op het etiket en de kartonnen dozen is ook nog een illustratie zichtbaar van wolken en een luchtballon, een mooie verwijzing naar de Yarra Valley, welke bekend staat om de vele luchtballonvaarten die hier worden gehouden. Deze illustratie is met outlines gemaakt, waardoor deze erg subtiel overkomt.

birra-zonzo-logo Birra Zonzo verpakking birra-zonzo-fles-glas Birra Zonzo Branding - Illustratie birra-zonzo-sixpack